Două lucruri sunt diferite: dragostea și sexul. Există multe opinii în societate cu privire la modul în care se raportează.

Unii oameni cred că cele două sunt aproape interschimbabile. Unii cred că dragostea poate fi realizată doar dacă este implicat sex. Acest lucru poate duce la niște drumuri foarte dificile.

Alții cred că nu sunt conectați. Alții cred că le poți avea pe amândouă fără efecte de durată. Există multe motive pentru care dragostea și sexul pot fi un cuplu, cum ar fi următoarele:

Dragostea și dorința sexuală provin ambele din același loc

Știința a demonstrat că dragostea și sexul sunt interconectate, multi invat sa faca sex urmarind online cele mai bune filme porno, cel puțin în cazul celor care au experimentat atracția sexuală.

Cercetătorii canadieni au descoperit că partea creierului care se ocupă de emoții este locul unde își are originea dorința sexuală. Cortexul insular este responsabil atât pentru dragostea emoțională, cât și pentru dorința sexuală. Aceste descoperiri i-au făcut pe oameni să creadă că sunt legate într-un grad care face imposibilă alegerea între ele. Este posibil să alegeți să faceți sex cu cineva pe care nu o iubim, dar poate fi greu.

Creierul tău răspunde la dorința sexuală și la iubire în același mod. Poate fi ușor să interpretezi greșit ceea ce simți. Acesta este motivul pentru care unii oameni au dificultăți să creadă că sunt îndrăgostiți atunci când fac sex cu altcineva. Știința a arătat, de asemenea, că sexul este mai plăcut atunci când ești îndrăgostit, deoarece primești o doză dublă de substanțe chimice care te fac să te simți bine. Acestea vor fi explicate mai târziu în acest articol.

Face sexul mai împlinitor

Cercetătorii Penn State au efectuat un studiu asupra experienței sexuale și a conexiunii sexuale. Au chestionat 98 de femei. Majoritatea femeilor cred că dacă dragostea este prezentă, atunci experiența sexuală este mai satisfăcătoare și mai bună. Aceste rezultate au fost adevărate, indiferent dacă relația a fost într-o relație de căsătorie sau de întâlnire. Aceste rezultate pot fi explicate prin mulți factori, inclusiv cei enumerați mai jos.

Dragostea adaugă încredere și confort amestecului

Ai putea considera acest lucru drept două motive. Ele sunt totuși strâns legate. Este greu să ai încredere în cineva pe care nu-l cunoști.

Încrederea este adesea un semn de iubire și este, de asemenea, un semn că există încredere. Încrederea aduce confort și siguranță unei relații, chiar și în sex. Nu trebuie să-ți faci griji că vei fi judecat atunci când ești îndrăgostit de cineva pe care îl iubești.

Această conexiune îți poate permite, de asemenea, să fii mai deschis cu privire la experiența ta sexuală. Este posibil să puteți împărtăși cu ușurință ceea ce vă place și ce nu vă place. Vei fi mai confortabil să ceri ce vrei dacă ai încredere.

Dragostea este mai semnificativă decât sexul

O modalitate de a-ți arăta dragostea este prin dorința sexuală. Este posibil să faci sex fără dragoste, dar ar putea fi mai puțin satisfăcător. Poate fi plăcut, chiar dacă nu este pasiunea ta principală. Cu toate acestea, s-ar putea să simți gol când nu există dragoste. Este mai împlinitor să iubești pe cineva cu care îți împărtășești experiența sexuală. Atât nevoile fizice, cât și cele emoționale pot fi satisfăcute.

Oamenii încearcă fără succes să umple golul iubirii cu sex

Cel mai probabil, cunoașteți pe cineva care este mereu în căutarea cu cineva pentru o aventură de o noapte. Nu vor să fie într-o relație, vor doar să se distreze. Aceste tipuri de relații sunt adesea pur sexuale și nu există dragoste. Această persoană trebuie să continue să caute următoarea experiență, deoarece împlinirea sexuală este temporară.

Mulți oameni pasionați de sex și dragoste constată că o aventură de o noapte nu este suficientă pentru a avea un impact de durată.

Căsătoriile fără sex pot eșua

Există multe glume despre cât de rar este să faci sex odată ce ești căsătorit. Subiectul nu este o chestiune de râs. Aceasta este o problemă serioasă în căsătorie și poate duce la multe alte probleme.

Mulți oameni cred că căsătoria este o modalitate de a comunica un sentiment de iubire și afecțiune. Dacă soțul tău nu dorește să faci sex, ar putea fi un semn că nu te simți iubit sau dorit.

Există mai multe lucruri care se pot întâmpla atunci când o căsătorie continuă să fie așa. În primul rând, un partener care se simte abandonat și neiubit va căuta împlinirea în altă parte. Acest lucru ar putea duce rapid la relații extraconjugale.

Chiar dacă nu, un partener se poate retrage din relație. Acest lucru poate lăsa pe cealaltă persoană să se simtă neiubită. Acest lucru poate duce la certuri și distanță, precum și la sentimente rănite în căsnicie.

Este important să ne amintim că nu toate relațiile sau căsătoriile sunt definite de activitatea sexuală. Fiecare cuplu are propriile preferințe. Este în regulă să alegi să nu faci sex, atâta timp cât ambele părți sunt clare. Cu toate acestea, comunicarea este esențială.

Dragostea într-o relație de iubire sporește sentimentele

Cuplurile care se iubesc sunt mai predispuse să facă sex si sunt dispuse sa invete fantezii noi precum scenele erotice din futai. Poate adânci dragostea dintre parteneri dacă aceștia sunt implicați și fac sex des. Acest lucru se datorează modului în care funcționează creierul tău.

Sexul și dragostea sunt conectate

Indiferent cât de mult încearcă societatea să elimine dragostea din experiențele sexuale, este imposibil să faci dragostea să dispară. Sexul și dragostea sunt strâns legate. Deși poți face sex cu cineva fără să te îndrăgostești, asta nu duce la relații de lungă durată. A face dragoste fără a fi îndrăgostit poate duce la multe probleme și confuzie emoțională. Același lucru este valabil și pentru relațiile romantice pe termen lung. În cele din urmă, sexul va fi necesar. Nu poți avea una fără cealaltă.

Probleme care pot apărea atunci când încercați să le deconectați pe cele două

Goliciune emoțională – Dacă faci sex, dar nu ești îndrăgostit, s-ar putea să te trezești că cauți mai mult. Experiența sexuală poate să nu vă satisfacă pe deplin nevoile. Este posibil să te simți gol și să te gândești că mai mult sex o va umple. De fapt, cauți o relație mai profundă în care iubirea este parte a soluției.
Puteți avea experiențe sexuale înțelese greșit dacă credeți că dragostea și sexul sunt una și aceeași. Tu te inviti doar să fii rănit. Deși dragostea și sexul pot fi conectate, ele sunt două lucruri diferite. Vei găsi multe persoane care sunt dispuși să facă sex cu tine pentru a-și satisface nevoile, chiar dacă nu simt nicio dragoste pentru tine.
Poți fie să folosești oameni, fie să fii folosit de ei – Într-o relație de dragoste vrei aceleași lucruri, ceea ce în cele din urmă promovează compatibilitatea sexuală. Vrei să fii iubit în orice fel, atât în ​​pat, cât și afară. Poate fi egoist să scoți dragostea dintr-o experiență sexuală.
Este ușor să-ți pierzi dragostea – Mulți oameni le este greu să mențină o relație romantică fără să se îndrăgostească. Imaginați-vă că sunteți căsătorit de mulți ani și credeți că găsirea iubirii este posibilă. Gresesti. Chiar dacă s-ar putea să simți că dragostea nu este necesară, soțul tău s-ar putea simți diferit.

Soluții

Reaprinde-ți relația cu soțul tău. Reluați legătura cu ei. Relația voastră va prospera dacă vă faceți timp unul pentru celălalt.
Găsiți un hobby care vă place amândoi și începeți unul nou. Reînnoiește-ți scânteia. Găsiți ceva ce vă place amândoi și implicați-vă.
Dacă partenerul tău nu cunoaște problema, nu va putea avea nicio șansă să lucreze la relație. Pentru a-ți proteja dragostea și sexul, comunică-ți problemele, atât mari cât și mici.
Obțineți ajutor profesionist. Cele mai dificile probleme din viață sunt cele care implică dragoste și sex. Dragostea și sexul sunt subiecte complexe cu multe variabile. Discuția cu un terapeut sexual vă poate ajuta să faceți față situațiilor dificile, cum ar fi cele care decurg din relații. Deși dragostea și sexul pot fi experiențe profund personale, este posibil să vezi o imagine de ansamblu vorbind cu cineva din afara relației tale.

Obțineți ajutor înainte de a intra într-o altă relație care nu merită timpul dvs. sau ajungeți într-o căsnicie proastă. Nu se poate nega că dragostea și sexul sunt interconectate. Pentru a obține echilibrul pe care îl doriți, este important să înțelegeți cum interacționează ele și cum vă afectează acest lucru viața. Puteți găsi recenzii despre consilierii BetterHelp scrise de persoane care s-au confruntat cu probleme similare cu relațiile lor și relațiile intime.